Dadel-noten balletjes met koffie en kokos

En weer een receptje! Ik ben een enorm chocoholic en kan het vaak niet bij 1 stukje chocola houden…meestal wordt het minstens de halve reep (en dat is vaak een understatement). Mijn favoriet is puur, maar daarnaast ben ik dol op mokka smaken. Het is natuurlijk allang pasen geweest, maar ken je die mokka eitjes van de HEMA? Dat zijn echt de beste!

Het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om af en toe eens lekker te genieten van een stukje chocola, maar ik ken mijzelf…ik kan geen maat houden. Daarom is dit receptje ook een uitkomst. Gemaakt met dadels, noten, oploskoffie, kokos…en de chocola kan natuurlijk niet ontbreken.

Ingredienten
200 gram dadels zonder pitIMG_4795
100 gram cashewnoten (of een notenmix), ongezouten
50 gram pure chocolade (70% cacao of meer)
25 gram geraspte kokos
1 zakje oplosespresso
geraspte kokos voor coating laagje

Bereiding
Het is zooooooo simpel! Doe de dadels, noten, chocolade, oplosespresso en kokos in de keukenmachine (of hakmolen) en maal dit tot een kleverige massa. Het is natuurlijk helemaal niet erg als er nog stukjes chocola en noten te ontdekken zijn. Als je geen verse dadels gebruikt, wat ook prima kan, is het waarschijnlijk nodig om een klein scheutje heet water bij het mengsel te doen om te helpen een kleverige massa te krijgen.
Doe een flinke hoeveelheid geraspte kokos in diep bord of schaal. Rol van de dadel-notenmassa balletjes en rol deze vervolgens door de geraspte kokos. Laat ze daarna nog even steviger worden in de koelkast.

Wil je liever geen koffiesmaakje, dan laat je het zakje oplosespresso gewoon achterwege.

Geniet ervan! Enneh….als jullie nog andere varietie tips hebben, deel die dan vooral via Instagram met de hashtag #poss(i)e.

Groetjes,

Hanneke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s