Bananenpannenkoekjes (zijn altijd een goed idee)

Is het heel erg dat ik nog steeds altijd twijfel over de spelling van pannenkoek (of pannekoek)? 😀 Ik heb het nu goed gespeld, geloof ik, als het niet zo is, kan iemand mij dan aub uitleggen hoe het zit?! 😉

Oké, tot zover off topic, dan nu waar het eigenlijk om draait (eten…het draait vaak om eten…). Ik vind bananenpannenkoekjes echt te lekker! Makkelijk te maken, gezond, veel mee te variëren en echt heerlijk als ontbijt met wat kwark, fruit, noten, whatever. Ik zal later nog een recept voor proteïne pannenkoekjes delen, maar deze rakkers zijn zonder proteïne,, je moet wel wat te kiezen hebben natuurlijk. En kiezen kun je zeker, want het zijn 2 variaties! Eentje is met chocola en pindakaas (jaaaaaaaaaaaa!!!!!!!) en de andere met blauwe bessen. Allebei niet normaal lekker en in no-time gemaakt, nu ik dit typ krijg ik alweer trek, dus deze gaan voor dit weekend op het lijstje :). Maar je wilt vast ook weten hoe je ze maakt, dus daar gaan we:

Banaan-pinda-choco
(3 porties – ik maak altijd extra om in te vriezen voor een snel ontbijt doordeweeks)

2 bananen
2 eieren
50 gram havermout
3 el pindakaas
30 gram pure chocolade
(ik vind 72% het lekkerst in dit recept, maar het is aan jou)
snufje zout
1/2 tl bakpoeder
En hoe je het maakt is echt easy-peasy – Meng alles (behalve de chocola) in een blender of met de staafmixer, hak de chocola in kleinere brokjes en doe dit door het beslag en dan….bakken maar! Ik schep met een juslepel beslag in de pan, dan zijn alle pannenkoekjes ongeveer even groot.

Blueberry
(3 porties)

2 bananen
2 eieren
50 gram havermout
Merg van 1/2 vanillestokje
85 gram blauwe bessen
snufje zout
1/2 tl bakpoeder
En dit is natuurlijk net zo makkelijk als de vorige – Meng alles (behalve de bessen) in een blender of met de staafmixer, blauwe bessen door het beslag en gaan met die banaan(enpannenkoek) (sodeknetter wat flauw :D).

Ik kan alleen maar zeggen…probeer het eens! En laat ons weten of je ze lekker vond!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s