Review: Women’s Health Fit for Summer event

Terwijl ik dit schrijf ben ik blij dat ik geen spierpijn in mijn vingers heb. Gisteren waren wij aanwezig bij het Women’s Health Fit for Summer event in Amsterdam. En natuurlijk niet alleen aanwezig, we waren daar ook om mee te doen.
Tijdens het event krijg je 3 workouts van ca. 45 minuten. Een sport hadden wij zelf al uitgekozen bij inschrijving en de overige 2 blijven een verrassing tot de dag zelf.

Er waren 14 verschillende workshops om uit te kiezen, te weten: yoga, apenkooien, klimmen, beach volleyball, HIIT, crossfit, jumping fitness, ballet barre, kickboksen, krav maga, core power, calisthenics, running en bubbel ball. Je snapt….het was niet makkelijk om er eentje te kiezen. Dat is uiteraard wel gelukt dus onze enige zekerheid was dat we gingen kickboksen. Dat wilden wij allebei graag een keer proberen. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat Fem onze inschrijving heeft geregeld en ik allang alweer vergeten was wat we gekozen hadden.
Maar goed, daar aangekomen waren we natuurlijk benieuwd wat de andere 2 workouts zouden worden. Een kleine angst voor de klimwand hadden wij wel, de rest was prima. Het werd de running clinic en calesthenics! Pfoe….niet klimmen.

IMG_5417Wij begonnen met de running clinic. Na vroeger (lees: tot 2 jaar geleden) regelmatig hard te lopen, kamp ik sinds 2 jaar met een hardnekkige blessure in mijn bekken/onderrug. De laatste 4 maanden ben ik, na veel krachttraining om mijn onderrug, buik en billen te versterken, weer begonnen met loopjes van ca. 4-5 kilometer. Best handig dat we nu een running clinic kregen, wie weet zou ik er iets van opsteken. De clinic begon met een opsomming van de 4 belangrijkste pijlers voor het nieuwe hardlopendaarna een paar oefeningen op de plaats en vervolgens gingen wij het in de praktijk brengen. Wat heerlijk! Ik merkte meteen dat als ik bewuster ging lopen het – hoe onwennig ook – wel meer ontspannen voelde. Nu was dit maar een stukje van tientallen meters en ik verwacht dat meerdere kilometers in het begin behoorlijk wennen zullen zijn. Toch denk ik dat ik hier echt wel iets mee kan om weer beter te worden. Eerst nog nieuwe hardloopschoenen kopen, want die van mij zijn na de Mudmasters in de Haarlemmermeer eind april de prullenbak in gegaan.

IMG_5421Daarna volgde de Calesthenics workout. Geen idee wat we daarvan moesten verwachten. Ergens in mijn hoofd dacht ik aan callanetics, maar niks was minder waar. Calesthenics is een combinatie van freerunning, gymnastics en fitness en we gingen een freestyle push-up leren. AAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH!!!! Push-ups? Ik? nuh huh. Wij zijn geen vrienden. Femke en push-ups ook niet trouwens. Maar wie A zegt moet B zeggen en wij laten ons niet kennen, dus we gingen ervoor. Wie had gedacht dat push-ups nog leuk konden zijn ook. Onze trainers gaven eerst een kleine demonstratie van wat je allemaal met calesthenics kunt doen (niet normaal!) en daarna gingen wij van start met de freestyle push-up. Uiteindelijk lukte het ook nog! En nee, het waren geen perfecte push-ups, maar het is wel leuk om ze op die manier te kunnen oefenen. Thuis haak ik altijd af. Ik vind het verschrikkelijk saai. Wie weet ga ik het op deze manier eens proberen. Gewoon met een variatie ertussendoor, zodat je stiekem je spieren traint en er steeds beter in wordt. Zo goed als de trainers zal ik niet worden en die ambitie heb ik ook zeker niet, maar het was zeker leuk om eens te doen. In de workout zat ook nog een korte HIIT, core training en de handstand…..die laatste is niet gelukt, maar daar kan ik goed mee leven ;-).

 

 

Daarna was ons lijf wel toe aan voedsel en kregen wij een heerlijke lunch, die wij lekker buiten hebben opgegeten. De lunch duurde 45 minuten en daarna stond nog 45 minuten in de Fit Lounge op ons programma voordat de kickboksles ging beginnen. Helaas was de Fit Lounge wat klein en hadden wij alles bij binnenkomst in de ochtend allemaal al gezien. Dus we zijn maar lekker gaan zitten met een theetje om de tijd te doden met kletsen….dat kunnen wij :-).

IMG_5429

 

IMG_5428Om 16.00 uur begon onze laatste workout, kickboksen. Toen we eenmaal over de horror heen waren van de al intensief gebruikte bokshandschoenen en het ontbreken van plastic handschoentjes voor erin (tip voor de volgende keer), gingen we lekker aan de slag. De stoten en trappen waren niet onbekend door het volgen van body combat lessen in het verleden. Dat maakte het een stuk makkelijker. De bokstraining was lekker intensief en de trainer heeft ons goed uitgeput, maar heel bijzonder vonden we het allebei niet. Terwijl wij hier eigenlijk van tevoren het meeste zin in hadden.

Daarna waren we wel klaar met sporten, ons lijf was moe, maar onze hoofden energiek. Een heerlijk gevoel. Snel in de auto weer naar huis, want ons zusje zou gezellig komen borrelen en happen. Iets waar ons lijf ook wel om schreeuwde.
Al met al was het een zeer geslaagde dag, en ook leerzaam. Met alles wat ik geleerd en geprobeerd heb, kan ik weer een stapje verder. Aankomende week maar nieuwe hardloopschoenen kopen en dan weer lekker naar buiten.

Maar eerst een dagje bijkomen van de spierpijn ;-).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s